Prostreno.cz

Polévka s kerblíkem a chřestem

Sytý chřestový krém, který můžete podávat horký, nebo studený.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 293 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný chřest nakrájejte na kousky, 16 kousků si odložte stranou.
  2. V pánvi s olejem krátce orestujte chřest a nakrájenou šalotku.
  3. Zalijte vodou, přidejte masovou kostku a vařte přibližně 10 - 12 minut.
  4. Vmíchejte smetanu, přidejte kerblík, pár lístků si odložte na zdobení a polévku rozmixujte ručním mixérem, dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.
  5. Odložené kousky chřestu blanšírujte 5 minut v osolené vodě, přelijte ledovou vodou a nechte dobře okapat.
  6. Polévku můžete podávat horkou, nebo studenou s kousky blanšírovaného chřestu, ozdobenou lístky kerblíku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,52g
  • Sacharidy:

    48,30g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    136,64g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 70 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Kari polévka s kuřecím masem

(16 hlasů)
40min
410 kJ

Rajčatová polévka

(18 hlasů)
30min
751 kJ

Pórková polévka s oreganem

(13 hlasů)
45min
209 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s kerblíkem a chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat