Prostreno.cz

Ovocný kompot s tymiánem

Kompot z ovoce s medem,tymiánem a zázvorem - můžete podávat samostatně, s jogurtem nebo zmrzlinou, nebo sypané müsli.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 518 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy32g
tuky0g

Ingredience na

  • 400 ml vody
  • 100 ml medu
  • 2 lžíce malinového octa
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 ks broskví - nakrájené na klínky
  • 3 ks nektarinek - nakrájené na klínky
  • 6 ks švestek

Postup přípravy

  1. Vodu, ocet, zázvor a tymián přiveďte k varu, do vody vložte nakrájené ovoce a vařte 5 - 10 minut, podle zralosti ovoce.
  2. Přidejte med a promíchejte, ale nevařte.
  3. Kompot můžete podávat teplý i studený.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,41g
  • Sacharidy:

    209,60g
    • Cukry:

      137,39g
  • Tuky:

    3,07g
  • Vláknina:

    25,50g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Kompot z rebarbory

(8 hlasů)
30min
502 kJ

Kompot z angreštu

(14 hlasů)
30min
184 kJ

Nakládaná dýně

(9 hlasů)
60min
672 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovocný kompot s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat