Ingredience na
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1/4 ks
červené cibule
- 1 ks
pórku
- pouze bílá část
- 2 snítky
tymiánu
- 1 lžička
mletého koriandru
- 2 stroužky
česneku
- 1 lžíce
sušených rajčat
- 1 ks
rajčete
- oloupané
- 1 ks
pastináku
- oloupaný , na kostičky nakrájený
- 2 ks
malé vodnice
- oloupané a nakrájené na kostičky
- 2 ks
oloupané mrkve
- na kostičky nakrájené
- 1 ks
malé dýně Hokaido
- na kostičky nakrájená
- 1 ks
bobkového listu
- 1 lžíce
kokosového cukru
- 2 l
studené vody
- 8 lžiček
lanýžového oleje
- 3 špetky
soli a pepře
TIP:
Kokosový cukr je mimořádný tím, že patří mezi skutečné delikatesy a současně našemu tělu prospívá. Je získáván v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Nektar je potom zpracováván v místních vesnicích domorodců a získané krystalky jsou výjimečnou pochutinou s jemně karamelovou příchutí.Nízký glykemický index 35 ho činí vhodným sladidlem pro mírné diabetiky a také pro ty, kteří upřednostňují sladidla, jež nezatěžují slinivku břišní. Dále obsahuje vysoké množství minerálů, jako hořčík, draslík, zinek a železo. Je také bohatý na vitamíny skupiny B.