Prostreno.cz

Rizoto s žampiony portobello

Rychlé, jednoduché rizoto s velkými žampióny portobello posypané parmazánem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 997 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy29g
tuky11g

Ingredience na

  • 60 ml arašídového oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 320 g vařené rýže Arborio
  • 250 g žampiónů portobello
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce chlazeného másla
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • 1 hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji lehce orestujte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte na větší plátky nakrájené houby a za stálého míchání restujte 6 – 8 minut, podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte petrželku.
  2. Do uvařené rýže vmíchejte na kostky pokrájené chlazené máslo.
  3. Rýži rozdělte na talíře, přidejte houby a posypte parmezánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,39g
  • Sacharidy:

    136,28g
    • Cukry:

      7,44g
  • Tuky:

    210,40g
  • Vláknina:

    7,72g

Aktivita pro spálení: 238 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s mletým masem

(15 hlasů)
50min
568 kJ

Špenátové rizoto

(15 hlasů)
35min
497 kJ

Dýňové rizoto

(15 hlasů)
40min
332 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s žampiony portobello

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat