Prostreno.cz

Pórková polévka s oreganem

Krémová pórková polévka s chutí oregana.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 209 kJ / 50 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 ks středně velkých brambor
  • 2 ks cibule
  • 4 ks pórku
  • 5 snítek čerstvého oregana
  • 4 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 1.2 l vody
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do vody vložte nakrájenou zeleninu, kostku vývaru, snítky oregana a přikryté vařte 20 minut.
  2. Vyndejte oregano a pomocí mačkadla na brambory zeleninu rozmačkejte.
  3. Přidejte smetanu, zjemněte máslem, dochuťte solí a prohřejte.
  4. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,60g
  • Sacharidy:

    127,40g
    • Cukry:

      15,33g
  • Tuky:

    99,71g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 50 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
364 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
405 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s oreganem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat