Prostreno.cz

Treska na zelenině

Treska je velice chutná mořská ryba. Se zeleninou bude na vašem stole vynikat chuťově i vzhledově.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 344 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g tresky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 snítka čerstvé petrželky
  • 1 snítka čerstvého kerblíku - pokud neseženete čerstvý, můžete použít sušený
  • 350 g rajčat
  • 300 g cukety
  • 6 lžic másla
  • 1a 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 plátky citrónu

Postup přípravy

  1. Omytou a osušenou rybu pokapejte citronovou šťávou a nechte stát 10 minut. Omytou neoloupanou cuketu a omytá rajčata nakrájejte na plátky.
  2. Zapékací mísu vymažte máslem a naskládejte do ní rajčata a cuketu, osolte, opepřete. Zbytek másla promíchejte s nasekanou pažitkou, kerblíkem a troškou soli.
  3. Do ryby udělejte nožem zářezy. Rybu potřete důkladně máslem s bylinkami. Přikryjte a dejte péct do trouby na 40-45 minut. Před dopečením odkryjte, aby ryba získala propečenou "kůrku". Podávejte s bramborem.

TIP:

Bílé maso tresky je libové a má příjemně jemnou chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,63g
  • Sacharidy:

    105,41g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    88,07g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s rozinkovou omáčkou

(14 hlasů)
60min
899 kJ

Treska s pórkem

(13 hlasů)
50min
703 kJ

Treska v kari těstíčku

(17 hlasů)
35min
725 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
03.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat