Prostreno.cz

Vepřová "čína"

Každý si pod pojmem čína vybavíme něco jiného. Takže toto je jedna z variací, maso není potřeba marinovat.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 5 ks houby shiitake
  • 500 g vepřové kýty
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 5 lžic oleje
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu
  • 1 špetka soli
  • 1 svazek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na čtvrtky. Přidejte maso nakrájené na kousky, orestujte, přidejte nakrájené houby schitaké, podlijte skleničkou vody a poduste 15 minut.
  2. Pak přidejte na proužky nakrájené papriky, kostku šťávy k masu a sójovou omáčku. Duste, až je maso měkké.
  3. Podle chuti přisolte. Na talířích ozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,81g
  • Sacharidy:

    40,17g
    • Cukry:

      9,10g
  • Tuky:

    116,95g
  • Vláknina:

    10,67g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso s houbami

(14 hlasů)
1h a 5min
725 kJ

Vepřové se sušenými meruňkami

(9 hlasů)
60min
1161 kJ

Vepřové maso na červeném víně

(23 hlasů)
1h a 5min
871 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová "čína"

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat