Prostreno.cz

Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Skvělá, pikantní marmeláda s chilli papričkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 20min

    15min příprava

    5min vaření

  • 664 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy40g
tuky0g

Ingredience na

  • 500 g čerstvých brusinek
  • 100 ml vody
  • 10 g hořčičného prášku
  • 4 lžíce sherry octa - lze nahradit jablečným octem
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 ks červené chilli paprička
  • 250 g želírovacího cukru 2:1
  • 1 balení kyseliny citrónové

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte brusinky a vodu.
  2. Smíchejte hořčičný prášek s octem, hořčičnými semínky, přidejte podélně rozpůlenou chilli papričku, vmíchejte želírovací cukr.
  3. Vše pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 3 minuty zprudka vařte, stále míchejte.
  4. Vmíchejte kyselinu citrónovou a ihned plňte do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem až po okraj.
  5. Skleničky zavřete a nechte stát otočené dnem vzhůru na pracovní ploše zhruba 10 minut.

TIP:

Tato pikantní brusinkovo-hořčičná marmeláda chutná především jako dip k ovčím a kozím sýrům, ke kořeněným horským sýrům (Bergkäse) nebo k parmazánu. Sladkopikantní tón výborně ladí také se sýry s modrou plísní jako je gorgonzola nebo rokfór. Je také rafinovanou alternativou k pečenému camembertu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,50g
  • Sacharidy:

    270,50g
    • Cukry:

      120,00g
  • Tuky:

    86,90g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní marinovaná dýně

(13 hlasů)
30min
204 kJ

Bylinkový med

(20 hlasů)
10min
999 kJ

Hruškové chutney

(17 hlasů)
60min
491 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat