Prostreno.cz

Grilovaná ryba s jahodami

Lehký, letní oběd.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 310 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 porce halibuda nebo platýze s kůží - á 180-200 g
  • 500 g jahod
  • 1 ks zralé mango
  • 1 ks zralé avokádo
  • 1 ks chilli papričky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Jahody nakrájejte na kostky a dejte je do velké mísy.
  2. Přidejte na kostky nakrájené mango, avokádo, nakrájenou chilli papričku bez semínek, limetkovou šťávu, lístky koriandru a 1/4 lžičky soli. Jemně promíchejte.
  3. Předehřejte gril na střední až vyšší teplotu.
  4. Rybí porce potřete olejem, osolte a opepřete.
  5. Rybu grilujte nejdříve kůži dolů, 4 - 5 minut, otočte a grilujte 3 - 5 minut.
  6. Podávejte s připraveným ovocem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,14g
  • Sacharidy:

    50,10g
    • Cukry:

      23,00g
  • Tuky:

    131,92g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
627 kJ

Treska marinovaná s petrželkou

(20 hlasů)
1h a 55min
704 kJ

Rybí filé na mandlích

(20 hlasů)
35min
1039 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná ryba s jahodami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat