Prostreno.cz

Frittata z trouby

Recept inspirovaný italskou kuchyni.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 603 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 150 g těstovin fusilli AQ
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks pórku - na kolečka
  • 85 g mraženého hrášku
  • 85 g mražené kukuřice AQ
  • 1 ks červené papriky AQ - na tenké delší nudličky
  • 2 ks vajec AQ
  • 150 ml mléka
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 50 g nastrouhaného čedaru
  • 2 lžíce parmezánu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Zapékací mísu o objemu cca 1,2 litru vymažte olivovým olejem.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
  3. Dvě až tři minuty před koncem vaření vhoďte do vody pórek, hrášek, kukuřici, papriku a nechte mírně změknout. Sceďte a dejte do zapékací mísy.
  4. Vejce prošlehejte v mléce, vmíchejte tymián a většinu obou sýru, sůl a pepř.
  5. Vlijte na těstoviny, opatrně promíchejte a posypte zbylým sýrem.
  6. Pečte 35 – 40 minut dozlatova. Před podáváním nechte chvíli zchladnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    101,50g
  • Sacharidy:

    158,40g
    • Cukry:

      25,17g
  • Tuky:

    178,10g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Cuketovo-mozzarellové koláče

(20 hlasů)
40min
643 kJ

Sendvič s vepřovým masem a hořčicí

(15 hlasů)
55min
758 kJ

Brambory s tvarohem

(28 hlasů)
1h a 25min
737 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Frittata z trouby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat