Prostreno.cz

Grilovaný sýr s listovým špenátem a rozinkami

Proč je pro grilování vhodný právě hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1105 kJ / 264 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy9g
tuky21g

Ingredience na

  • 1 balení Sedlčanský Ohnivák na gril - 4 ks sýra + balíček pikantního koření
  • 120 g listového špenátu - rozinek
  • 40 g rozinek
  • 2 špetky soli
  • 40 g másla
  • 1 špetka skořice - na špičku nože
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 30 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Špenát důkladně operte, zbavte silných řapíků a listy pokrájejte na široké pruhy.
  2. Rozinky propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte rozinky a míchejte, když se začnou nafukovat, přidejte špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolte, podlijte vodou a míchejte, dokud špenát nezavadne.
  4. Hermelíny potřete olejem, posypte zbylým pikantním kořením a na každý dejte čtvrtinu připraveného špenátu.
  5. Posaďte je na alobal, přes špenát položte kousek pečicího papíru a zabalte.
  6. Grilujte z každé strany 5 – 7 minut.
  7. Hotové sýry rozbalte, přendejte na talířky a doplňte vhodným salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,71g
  • Sacharidy:

    260,94g
    • Cukry:

      159,80g
  • Tuky:

    206,80g
  • Vláknina:

    57,59g

Aktivita pro spálení: 264 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí prsa s řepným salátem

(15 hlasů)
45min
533 kJ

Pečená zelenina s klobásou

(10 hlasů)
40min
730 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

hedvika
23.07.2016
verrca
02.05.2016
hedvika
27.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný sýr s listovým špenátem a rozinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat