Ingredience na
- 4 ks
kuřecích stehen
- 500 ml
smetany na vaření
- 4 ks
mrkve
- 3 ks
petržele
- 1/2 ks
celeru
- střední velikost
- 2-3 ks
bobkového listu
- 10 kuliček
nového koření
- 10 kuliček
celého pepře
-
sůl a pepř
- 100 g
slaniny
- na prošpikování
TIP:
Na domácí knedlíky si připravte: 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 nakrájené housky na kostičky, 2 žloutky, sníh z 2 bílků, půl lžičky prášku do pečiva, špetku soli.
Smíchejte vše kromě sněhu, aby se vytvořila kompaktní hmota. Poté jemně vmíchejte sníh. Do máslem vymazaných hrnků směs naplňte cca do 3/4. Vařte asi 1/2 hodiny ve vroucí vodě tak, aby voda dosahovala asi do 1/2-3/4 hrnku a při varu necákala do hrníčků. Vařte zakryté pokličkou. Po uvaření ostrým tenkým nožem ořízněte vnitřky hrnečků a vyklopte. Knedlíčky nakrájejte na kolečka. Z jednoho hrnečku vyjde cca 5 knedlíčků, z tohoto množství je asi 5 hrnků.