Prostreno.cz

Skopová polévka

maďarská skopová polévka
Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 441 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 320 g skopového ramínka
  • 80 ml oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 ks bobkové listy
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g zelených fazolek
  • 300 g brambor
  • 1.2 l hovězího vývaru
  • 1 hrst petrželky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Skopové maso nakrájejte na stejně velké kostičky, omyjte a nechte na sítu okapat.
  2. V hrnci rozehřejte olej a na oleji orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, posypte paprikou, promíchejte,přidejte skopové maso a ochuťte solí a pepřem.
  3. Přidejte bobkový list, kmín,prolisovaný česnek a vývar Maso vařte přikryté, na malém plameni.
  4. V menším hrnci mezitím uvařte zelené fazolky a brambory, vše pokrájené na stejně velké kousky.
  5. Ze 4 lžic oleje a 2 lžic mouky připravte zlatavou jíšku,kterou přidejte do polévky. Povařte 10 minut ,pak přidejte fazolky a brambory. Podávejte s kopečkem zakysané smetany



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,80g
  • Sacharidy:

    364,60g
    • Cukry:

      26,73g
  • Tuky:

    148,57g
  • Vláknina:

    105,00g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Skopová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat