Prostreno.cz

Frittata s jarní cibulkou

Bramborová omeleta s čedarem.

Ohodnotit
(36 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 435 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g vařených brambor - nakrájené na plátky
  • 4 ks vajec
  • 4 ks jarní cibulky - nasekané na kolečka
  • 1 svazek kopru - jemně nasekaného
  • 3 špetky soli a pepře
  • 25 g čedaru - nastrouhaného

Postup přípravy

  1. V menší pánvi s nepřilnavým dnem rozpalte olej.
  2. Přidejte brambory a zhruba osm minut je opékejte lehce dozlatova.
  3. V míse mírně našlehejte vejce, kolečka jarní cibulky a nasekaný kopr, osolte, opepřete a směsí zalijte brambory na pánvi, rychle promíchejte, aby se vaječná směs dostala mezi všechny brambory, snižte plamen a zasypte sýrem.
  4. Zhruba za osm minut, když vajíčka začnou tuhnout, dejte pod rozpálený gril a nechte frittatu zezlátnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,30g
  • Sacharidy:

    93,40g
    • Cukry:

      9,26g
  • Tuky:

    146,86g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 104 kcal

13

minut jízdy na kole

9

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
30min
373 kJ

Míchaná vejce s pampeliškovými listy

(20 hlasů)
30min
533 kJ

Plněná omeleta

(20 hlasů)
20min
706 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

hedvika
26.06.2016
maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frittata s jarní cibulkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat