Prostreno.cz

Rybí paštika

vynikající předkrm z rybího filé
Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 700 g rybího filé - např. pstruh duhový
  • 250 ml smetany
  • 150 g crème fraîche
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 ks žloutky
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1/4 lžičky mletého bílého pepře
  • 2 ks bílky
  • 200 g krevet
  • 1 lžíce másla - na restovýní krevet
  • Na ozdobu
  • 50 g krevet

Postup přípravy

  1. Ryby rozmixujte v kuchyňském robotu,přidejte strouhanku ,smetanu a creme fraiche ,přidejte žloutky, citrónovou šťávu,sůl a pepř.
  2. Nakonec přidejte bílky vyšlehané do tuha.
  3. Krevety pokrájejte
  4. Polovinu směsi dejte do vymaštěné, asi 2 l zapékací misky,posypte krevetami,přikryjte zbytkem směsi
  5. Misku přikryjte např. hliníkovou fólií a ve vodní lázni v troubě předehřáté na 110 ° C pečte 1 hodinu 15 minut.
  6. Nechte vychladnout
  7. Ozdobte krevetami orestovanými na másle a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    110,02g
  • Sacharidy:

    155,03g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    178,86g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rybí paštika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat