Prostreno.cz

Kotlety s dijonskou omáčkou

Kotlety s hořčičnou omáčkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 1047 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy4g
tuky22g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet s kostí
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce dijónské hořčice
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • 4 snítky nasekané zelené petrželky
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Osolené a opepřené kotlety opečte na másle s olejem dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí bujón, bílé víno a duste na slabém plameni přibližně 25 minut, nebo dokud kotlety nezměknou.
  3. Kotlety přendejte na talíř, do zbylé tekutiny vmíchejte smetanu, jíšku, nasekanou petrželku, nasekaný tymián a dijonskou hořčici. Povařte 10 minut.
  4. Kotlety podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,92g
  • Sacharidy:

    159,90g
    • Cukry:

      9,00g
  • Tuky:

    295,00g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety s rajčaty

(11 hlasů)
45min
765 kJ

Plněné vepřové se švestkami na víně

(15 hlasů)
1h a 15min
833 kJ

Vepřové v kiwi omáčce

(12 hlasů)
45min
688 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kotlety s dijonskou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat