Prostreno.cz

Kachna v římském hrnci

Nemusíte podlévat, ani obracet -  vynikající pečená kachna.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 772 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky11g

Ingredience na

  • 1,5-2 dkg kachny
  • 250 ml 100% pomerančového džusu s dužinou
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce medu
  • 250 ml polosladkého červeného vína
  • 1 lžička koření pěti vůní
  • 1/2 lžičky červené kari pasty
  • 2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Římský hrnec namočte na 40 minut do vlažné vody.
  2. Promíchejte med, kari pastu, sůl a kachnu důkladně potřete.
  3. Kachnu vložte do římského hrnce a posypte kořením.
  4. Džus promíchejte s vínem a kachnu podlijte.
  5. Na kachnu položte snítky rozmarýnu.
  6. Hrnec přikryjte a vložte do trouby.
  7. Pečte při 180 °C přibližně 2 hodiny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,50g
  • Sacharidy:

    161,10g
    • Cukry:

      91,00g
  • Tuky:

    88,20g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 184 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená kachna

(24 hlasů)
1h a 45min
1264 kJ

Kachna plněná houbami

(5 hlasů)
2h a 10min
962 kJ

Kachna s houbami

(5 hlasů)
1h a 50min
1060 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna v římském hrnci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat