Prostreno.cz

Vepřová svíčková s omáčkou z pesta, brusinek a hořčice

Dokonalý hlavní chod v amerických barvách.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g vepřové svíčkové
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 1 ks pomeranče - vymačkaná šťáva
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 80 g sušených brusinek
  • 1 ks pomeranče
  • 4 lístky bazalky

Postup přípravy

  1. Potřete vepřové maso solí a pepřem.
  2. Rozehřejte olivový olej a opečte na něm plátky masa ze všech stran.
  3. Pak pečte zhruba 15-20 minut v předehřáté troubě při 175 °C (plynová trouba: stupeň 2-3, horkovzdušná trouba: 155 °C).
  4. Smíchejte bazalkové pesto s pomerančovou šťávou a hořčicí, osolte a opepřete.
  5. Nasekejte brusinky a vmíchejte je do omáčky.
  6. Nakrájejte vepřové maso na plátky a přelijte je omáčkou.
  7. Oloupejte pomeranč a nakrájejte ho na měsíčky, odstraňte bílou slupku.
  8. Dejte vepřové maso s pomerančovými měsíčky a několika lístečky bazalky dle vlastní chuti do uzavíratelné krabičky na piknik.
  9. Příloha: Bageta.

TIP:

V období od října do prosince můžete namísto sušených brusinek použít i brusinky čerstvé. V malém hrnci tedy ohřívejte za stálého míchání 100 g čerstvých brusinek s 1 polévkovou lžící vody a 2 polévkovými lžícemi cukru. Nechte vychladnout a přimíchejte do omáčky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,42g
  • Sacharidy:

    179,60g
    • Cukry:

      90,38g
  • Tuky:

    164,90g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka s mandarinkou

(6 hlasů)
35min
517 kJ

Vepřová panenka na tymiánu

(9 hlasů)
50min
647 kJ

Vepřová panenka s višněmi

(6 hlasů)
50min
548 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová svíčková s omáčkou z pesta, brusinek a hořčice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat