Prostreno.cz

Telecí medailonky

Telecí svíčková s jablkem a vinným přelivem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 625 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte napříč na 4 medailonky, posypte soli a pepřem.
  2. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce másla a orestujte telecí medailonky po obou stranách, asi 3 minuty na každé straně, pak maso vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a na plátky nakrájené jablko, zalijte vínem, zakápněte octem balsamico, posypte rozmarýnem, tymiánem a za občasného míchání duste na mírném ohni 10 minut.
  4. Vložte zpět maso, prohřejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,40g
  • Sacharidy:

    212,50g
    • Cukry:

      23,00g
  • Tuky:

    104,43g
  • Vláknina:

    87,00g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí karbanátky

(12 hlasů)
50min
1001 kJ

Telecí na žampiónech

(14 hlasů)
35min
465 kJ

Telecí kotletky na cibuli

(9 hlasů)
60min
472 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí medailonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat