Prostreno.cz

Salát z jablek a čekanky

Lehký salát s medovým přelivem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 820 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy30g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks velkých zelených jablek
  • 2 ks čekankových puků
  • 2 hrsti rukoly
  • 100 g vlašských ořechů
  • 4 ks sušených datlí
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Na zálivku
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce scherry octa
  • 1 lžíce medu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Omytá jablka překrojte, vyndejte jádřinec a nakrájejte je na tenké plátky, pokapejte trochou citrónové šťávy, aby nezačala hnědnout.
  2. Jablka dejte do mísy, přidejte listy čekanky, nakrájené na tenké plátky, nakrájené datle a rukolu.
  3. Ořechy orestujte na rozpálené pánvi.
  4. Ingredience na zálivku dobře promíchejte.
  5. Salát přelijte zálivkou, posypte ořechy, promíchejte a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,10g
  • Sacharidy:

    202,40g
    • Cukry:

      100,00g
  • Tuky:

    172,30g
  • Vláknina:

    15,21g

Aktivita pro spálení: 196 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Pangasius s jablkovým salátem

(15 hlasů)
25min
649 kJ

Jablkový salát

(20 hlasů)
10min
862 kJ

Jablková rýže

(16 hlasů)
40min
773 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z jablek a čekanky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat