Prostreno.cz

Jehněčí kotletky s mátou

Jehněčí kotletky s panko strouhankou a mátou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 1382 kJ / 330 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy6g
tuky23g

Ingredience na

  • 12 ks jehněčích kotletek
  • 8 špetek soli
  • 6 lžic oleje
  • Na ozdobu
  • 50 ml olivového oleje
  • 10 lžic panko strouhanky
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra
  • 5 lžic nasekané máty
  • 1/2 lžíce hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na pánvi s rozehřátým olejem opečte jehněčí kotletky z každé strany přibližně 4-6 minut, podle velikosti kotletek. Opečené kotletky jemně osolte.
  2. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte strouhanku, přidejte nasekanou mátu, pepř a minutu míchejte, odstavte z tepla a vmíchejte sýr.
  3. Kotletky podávejte posypané připravenou strouhankou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,00g
  • Sacharidy:

    151,10g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    256,00g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 330 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
514 kJ

Pečená jehněčí kolena

(13 hlasů)
2h a 0min
1063 kJ

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
882 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat