Prostreno.cz

Mrkvové laskonky

Laskonky „naslano“.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 55min

    45min příprava

    10min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • 250 g mrkve
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 200 g moučkového cukru
  • 140 g lískových ořechů - umletých najemno
  • 4 ks bílků

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.
  2. Sceďte, nechte zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré.
  3. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.
  4. Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citrónovou šťávu.
  5. Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.
  6. Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm.
  7. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.
  8. Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,04g
  • Sacharidy:

    301,04g
    • Cukry:

      217,20g
  • Tuky:

    104,01g
  • Vláknina:

    39,10g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Švestkový koláč s mandlemi

(11 hlasů)
1h a 35min
1200 kJ

Nepečený čokoládový dezert

(12 hlasů)
35min
2048 kJ

Dezert s grepem

(9 hlasů)
35min
736 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Mrkvové laskonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat