Prostreno.cz

Kuřecí maso v jablečné omáčce

Plněné kuřecí plátky se špenátem a omáčkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    20min příprava

    55min vaření

  • 647 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do každého kousku masa udělejte nožem kapsu pro naplnění, maso osolte a opepřete.
  2. Oloupané jablko nasekejte nadrobno a promíchejte s tymiánem a jemně nasekanými ořechy, kuřecí maso naplňte připravenou směsí a zajistěte špejlí, nebo kovovou jehlou.
  3. Na pánvi s rozehřátým máslem orestujte nakrájenou cibuli, pak přidejte maso a opečte z obou stran.
  4. Opečené maso vyndejte děrovanou lžící a dejte stranou.
  5. Na stejnou pánev přidejte calvados a míchejte na silnějším ohni 1 minutu, pak přidejte mouku a za stálého míchání přidávejte cider a bujón, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Do omáčky vložte zpět maso, přikryjte a duste na mírném ohni 25-30 minut.
  7. Nakonec do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu.
  8. Na rozehřáté máslo dejte špenát, zakryjte pokličkou a nechte špenát zavadnout. Špenát jen lehce osolte. Podávejte s rýží.

TIP:

Místo cideru lze použít také klasický jablečný mošt.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,01g
  • Sacharidy:

    316,44g
    • Cukry:

      39,50g
  • Tuky:

    281,15g
  • Vláknina:

    104,39g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí s pestem a sýrem

(6 hlasů)
45min
1056 kJ

Kuřecí kousky s houbami na víně

(9 hlasů)
60min
634 kJ

Kuře s dýni a pomeranči na červeném víně

(7 hlasů)
1h a 30min
619 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso v jablečné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat