Prostreno.cz

Zeleninový hrnec

Zelenina s kuřecím masem na marocký způsob.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 20min

    40min příprava

    40min vaření

  • 420 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g kuřecích prsou
  • 250 g lilku
  • 2 ks červené, nebo zelené papriky
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks velkého bramboru
  • 150 g cukety
  • 50 g rozinek
  • 50 g oliv
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky osolte a nechte v cedníku 20 minut. Pak lilek opláchněte pod studenou tekoucí vodou a lehce vymačkejte.
  2. Nakrájené papriky, cibuli a česnek orestujte v hrnci na 4 lžících oleje, přidejte lilek, vývar, nakrájená rajčata, oloupaný, nakrájený brambor, na kostky nakrájenou cuketu, rozinky, olivy, oregano, kari, kurkumu a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste 25 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  3. Na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 lžíci másla orestujte doměkka kuřecí maso nakrájené na nudličky, podle chuti osolte.
  4. Opečené maso promíchejte s dušenou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,63g
  • Sacharidy:

    299,81g
    • Cukry:

      78,33g
  • Tuky:

    211,62g
  • Vláknina:

    63,10g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Voňavé kuřecí kostky

(7 hlasů)
60min
988 kJ

Kuřecí guláš se smetanou

(12 hlasů)
55min
647 kJ

Zapečené kuřecí maso s těstovinou

(9 hlasů)
1h a 15min
1087 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový hrnec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat