Prostreno.cz

Plněný fenykl

Letní svačina z fenyklu.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 245 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupaný lilek osušte, potřete olivovým olejem a pečte v troubě při 200 °C přibližně 15 minut.
  2. Pečlivě očištěný fenykl vařte po dobu 7-10 minut v lehce osolené vodě.
  3. Uvařený, vychladlý překrojte na poloviny a lehce vydlabejte.
  4. Vydlabaný vnitřek spolu s lilkem rozmačkejte na kaši, přidejte prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, 2 lžíce oleje, jemně nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a chilli papričku, podle chuti sůl a pepř.
  5. Promíchejte, naplňte poloviny fenyklu a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,13g
  • Sacharidy:

    136,51g
    • Cukry:

      22,20g
  • Tuky:

    105,81g
  • Vláknina:

    41,10g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
715 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
598 kJ

Dušený fenykl

(11 hlasů)
45min
366 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněný fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat