Prostreno.cz

Husí játra na kardamomu

Delikatesa pro milovníky husích jater.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 35min

    2h a 15min příprava

    20min vaření

  • 105 kJ / 25 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • 600 g husích jater
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 30 ks semínek kardamomu
  • 4 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na 3 stejně velké plátky. Plátky osolte, opepřete, posypte polovinou semínek kardamomu a zabalte do alobalu. Nechte v lednici 2 hodiny uležet.
  2. Na rozehřátém másle plátky jater zprudka opečte z obou stran, dejte na talíř a přikryté udržujte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte zbytek kardamomu, ocet, jemně nakrájený česnek a kuřecí vývar. Vařte za stálého míchání 10 minut.
  4. Játra přelijte vývarem a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,40g
  • Sacharidy:

    110,80g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    88,78g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 25 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení



Podobné recepty

Restovaná játra

(19 hlasů)
25min
544 kJ

Grilovaná játra

(17 hlasů)
1h a 30min
778 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Husí játra na kardamomu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat