Prostreno.cz

Rizoto s hlívou

Rizoto s houbami a oříšky.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 729 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy25g
tuky5g

Ingredience na

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 ks velké cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 40 g piniových oříšků
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou hlívu a oloupanou cibuli nakrájejte na proužky.
  2. Na oleji s máslem orestujte cibuli, přidejte houby a za stálého míchání restujte 10 minut.
  3. Přidejte rýži a míchejte, zalijte vínem, vývarem a duste, až je rýže měkká. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Podávejte posypané opraženými oříšky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,00g
  • Sacharidy:

    231,50g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    252,55g
  • Vláknina:

    29,94g

Aktivita pro spálení: 174 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s petrželkou

(6 hlasů)
40min
486 kJ

Rizoto s chřestem

(9 hlasů)
40min
635 kJ

Rizoto s mandlemi

(7 hlasů)
35min
1513 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s hlívou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat