Prostreno.cz

Gazpacho

Na tuto studenou zeleninovou polévku původem ze Španělska má snad každá jižanská rodina svůj recept. Základ ale zůstává, a tím je čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky. Klíčem k úspěchu jsou hlavně chutná, pěkně vyzrálá rajčata.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 363 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Papriky rozložte na plech s pečicím papírem a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. V polovině pečení papriky otočte.
  2. Upečené papriky dejte do mísy, přikryjte a nechte 15 minut stát.
  3. Do mixéru dejte nakrájenou okurku, oloupané papriky, česnek, rajčatové pyré, ocet, 4 lžíce oleje a rozmixujte, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Rozdělte do skleniček, ozdobte krevetkami, lístkem bazalky, přidejte pár kapek oleje a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,93g
  • Sacharidy:

    115,45g
    • Cukry:

      14,24g
  • Tuky:

    106,06g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Okurková polévka

(10 hlasů)
30min
495 kJ

Polévka z jahod

(11 hlasů)
40min
764 kJ

Studená polévka z avokáda

(10 hlasů)
25min
330 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gazpacho

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat