Prostreno.cz

Játra na červeném víně

Játra na bílém víně a šalotce.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 461 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g kuřecích jater
  • 6 ks šalotek
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 5 lžic octa balsamico
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra a nakrájenou šalotku orestujte na oleji s máslem. Orestovaná játra vyndejte na talíř.
  2. Na pánev k šalotce přidejte nasekaný rozmarýn a cukr, nechte cukr lehce zkaramelizovat, přidejte ocet, vývar, víno a omáčku za stálého míchání zredukujte na polovinu.
  3. Hotovou omáčku osolte, opepřete, do omáčky vložte játra a prohřejte je.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,50g
  • Sacharidy:

    257,80g
    • Cukry:

      112,00g
  • Tuky:

    202,50g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí játra na cibulce

(11 hlasů)
40min
815 kJ

Kuřecí játra s cibulkou

(7 hlasů)
30min
725 kJ

Kuřecí játra se žampióny

(20 hlasů)
35min
497 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat