Prostreno.cz

Ryba dušená s hráškem

Zdravá ryba na každý stůl.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 632 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g rybích filetů
  • 1 ks velké cibule
  • 2 ks brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 lžička soli
  • 200 g čerstvého hrášku
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 3 špetky mleté sladké papriky
  • 4 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  2. Do kastrolu s rozehřátým olejem dejte cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list, brambory a petrželku. Podlijte malým množstvím vody a duste, až jsou brambory skoro měkké. Přidejte hrášek a duste ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. V jiné pánvi s rozehřátým máslem opečte zvolna osolené a opaprikované rybí filety. Při pečení posypte ryby zbývajícím česnekem.
  4. Ryby podávejte s podušenými brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,30g
  • Sacharidy:

    180,90g
    • Cukry:

      21,33g
  • Tuky:

    203,69g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 151 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Ryby na víně

(7 hlasů)
1h a 5min
941 kJ

Pražmy pečené na bramborách

(6 hlasů)
60min
423 kJ

Placičky z rybího filé

(12 hlasů)
50min
704 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba dušená s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat