Prostreno.cz

Telecí perkelt

Telecí kostky dušené na špeku s rajským protlakem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 616 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,5 kg telecího plecka
  • 200 g špeku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 ks velké cibule
  • 200 g rajského protlaku
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mleté sladké papriky
  • 1 špetka mleté pálivé papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený špek orestujte na oleji, přidejte maso nakrájené na kostky a vše poduste.
  2. Hrnec zakryjte poklicí a duste, dokud se šťáva z masa nevydusí. Podlijte vývarem, posypte paprikou, přidejte protlak a duste doměkka. Podle chuti přisolte.
  3. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    126,00g
  • Sacharidy:

    156,20g
    • Cukry:

      27,14g
  • Tuky:

    166,55g
  • Vláknina:

    69,00g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
762 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí perkelt

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat