Prostreno.cz

Jablka plněná sýrem

Tato pečená jablka ve slané verzi, jsou jednoduchá na přípravu , jsou plněná sýrem a slaninou .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1393 kJ / 332 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy3g
tuky28g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks větší jablka - stejně velká
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 4 plátky tvrdého sýra čedar - nakrájený
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 4 špetky mletého pepře - volitelné

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190° C .
  2. Slaninu nakrájejte na tenké proužky, nebo na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek .
  3. Jablka umyjte a otřete.
  4. Odkrojte vršek jablka (přibližně 1 třetinu) a opatrně vyřízněte celý jádřinec .
  5. Slaninu rozdělte do jablek ,do každého vložte sýr a lehce posypte pepřem a jablka přikryjte odříznutými vršky.
  6. Jablka uložte do pekáčku , zalijte je bílým vínem a pečte 15- 20 minut , podle tvrdosti jablek. Podávejte horké .

TIP:

Můžete použít i jiný sýr- například hermelín, eidam , nebo nivu .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,30g
  • Sacharidy:

    69,54g
    • Cukry:

      9,67g
  • Tuky:

    73,50g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 332 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

99

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka plněná sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat