Prostreno.cz

Zapečené batáty

Batáty jsou sladší ,než klasické brambory. Můžete jimi doplnit některé důležité látky, které vaše tělo potřebuje. Jak napovídá jasně oranžová barva, jde o zásobárnu betakarotenu. Betakaroten má tu výhodu, že je díky tepelné úpravě pro organismus lépe vstřebatelný a tím i lépe využitelný.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g batátů - sladké brambory
  • 2 ks vejce
  • 350 ml zakysané smetany
  • 4 lžíce tvrdého strouhaného sýra
  • 4 lžíce jemně nasekaných vlašských ořechů - volitelné
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Oloupané batáty nakrájejte na tenké plátky , nasypte je do misky , přidejte sůl, pepř , lístky tymiánu a vše promíchejte.
  3. Vejce prošlehejte se smetanou, nastrouhaným sýrem a ořechy .
  4. Plátky brambor uložte do vhodné zapékací misky a zalijte je směsí vajec a smetany .
  5. Misku dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 15 minut. Hodně záleží ,jak tenké jsou plátky brambor . Neměly by být hodně měkké. Je dobré během pečení přikrýt brambory pečícím papírem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,60g
  • Sacharidy:

    36,16g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    108,08g
  • Vláknina:

    8,21g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené batáty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat