Prostreno.cz

Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Růžičková kapusta má výraznou chuť a skvěle se hodí ke krůtímu masu .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 502 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g krůtích prsou
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce bio sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku a česnek nakrájejte na tenké plátky ,očištěnou růžičkovou kapustu překrojte na polovinu.
  2. Maso nakrájejte na menší kousky .
  3. V kastrolu nechte rozehřát olej a máslo ,přidejte šalotku a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte česnek ,maso, víno ,podle chuti osolte, opepřete a duste, až je maso skoro měkké.
  5. K masu nasypte růžičkovou kapustu , vše dochuťte sójovou omáčkou a duste na mírném ohni , až bude maso a růžičková kapusta měkká . Pokud je třeba přidejte trochu vína , nebo vývaru .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,10g
  • Sacharidy:

    130,40g
    • Cukry:

      15,60g
  • Tuky:

    185,58g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat