Prostreno.cz

Rybí kousky s koprem a citronem

Zdravé ryby zařaďte do jídelníčku častěji. Kopr a citrón dodá rybám skvělou chuť .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 490 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g rybího filé - candát, štika, treska aj.
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • Na omáčku
  • 300 ml bílého vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks bio citron - nakrájený na tenké plátky
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce studeného másla
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvého , nasekaného kopru

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nalijte víno , vývar ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a za stálého míchání vařte , až omáčka začne houstnout .
  2. Podle chuti osolte a dochuťte lžičkou cukru .
  3. Do omáčky přidejte nakrájený citron a vmíchejte studené máslo.
  4. Ryby nakrájejte na větší kousky , osolte je ,opepřete a opečte je z obou stran na oleji s máslem. Po opečení posypte ryby nasekaným koprem.
  5. Ryby podávejte přelité omáčkou s plátky citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,30g
  • Sacharidy:

    193,80g
    • Cukry:

      101,40g
  • Tuky:

    264,12g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí kousky s koprem a citronem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat