Prostreno.cz

Polévka s kukuřicí a bylinkami

Rychlá polévka , kterou můžete uvařit z mražené , nebo konzervované kukuřice – v létě z čerstvé. Bylinky k přípravě této polévky by měly být čerstvé .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 92 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g kukuřičných zrn - mražené, konzervované , nebo čerstvé
  • 1 ks očištěná mrkev - nakrájená na malé kostičky
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru - nebo bio bujón
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks menší bílá cibule - drobně nakrájená
  • 1 ks malá červená chilli paprička - volitelné
  • 1 ks větší stroužek česneku - nasekaný
  • 1 hrnek směsi nakrájených čerstvých bylinek - např. oregano, estragon, tymián, petrželka

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek .
  2. Přidejte vodu ,sypký vývar , zrna kukuřice , na kostičky nakrájenou mrkev a na mírném ohni vařte, až bude kukuřice měkká .
  3. Nakonec přidejte do polévky nakrájené bylinky ,velmi drobně nakrájenou chilli papričku bez semínek a polévku podle potřeby dochuťte solí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,30g
  • Sacharidy:

    26,30g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    83,30g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 22 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s kukuřicí a bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat