Prostreno.cz

Vepřová panenka s cibulí

Vepřová panenka s cibulí a chutí rozmarýnu - výborný hlavní chod i pro tu nejlepší příležitost.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 481 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na poloviny. Rozmarýnové větvičky přivažte k masu provázkem, zbytek nakrájejte.
  2. Porce masa vložte na pánev s rozehřátým olejem, posypte solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem. Opečte ze všech stran.
  3. Maso přeložte i s olejem a rozmarýnem do pekáčku. Přidejte portské víno, med, obložte nakrájenou cibulí, zalijte vývarem. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte přibližně 30 minut, až je maso měkké.
  4. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

TIP:

Rozmarýn má dezinfekční a antiseptické účinky. Povzbuzuje oběhový systém, zlepšuje prokrvení všech částí těla včetně mozku, díky čemuž posiluje paměť a usnadňuje soustředění. Nálev připravený z poloviny lžičky sušených či čerstvých lístků na šálek vroucí vody také okamžitě upravuje trávení a pomáhá při nadýmání.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,80g
  • Sacharidy:

    233,50g
    • Cukry:

      92,20g
  • Tuky:

    121,65g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Medailonky ve smetanové omáčce

(18 hlasů)
40min
563 kJ

Zapečená vepřová panenka

(16 hlasů)
55min
625 kJ

Medajlonky na červeném víně

(17 hlasů)
35min
747 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat