Prostreno.cz

Treska s rozinkovou omáčkou

Recept na chutně připravenou tresku.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 899 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy15g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg tresky
  • 6 špetek soli
  • 2 lžíce oregána
  • 6 lžic olivového oleje
  • Na omáčku
  • 150 ml polosladkého červeného vína
  • 10 lžic octa balsamico
  • 50 g rozinek
  • 100 g másla
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 2 ks badyánu

Postup přípravy

  1. Omyté rozinky namočte do balsamicového octa na 30 minut. Dobře omytou rybu osolte, posypte oregánem a na olivovém oleji pomalu opečte.
  2. Na pánev nalijte víno, ocet balsamico i s rozinkami, přidejte badyán, sůl a povařte, až se omáčka zredukuje na polovinu.
  3. Do omáčky zašlehejte metličkou máslo, škrobovou moučku a podle chuti osolte. Povařte 5 minut. Na talíře rozdělte porce ryby a podávejte přelité omáčkou. Ozdobte čerstvou bylinkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,20g
  • Sacharidy:

    308,40g
    • Cukry:

      63,80g
  • Tuky:

    201,30g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 214 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Roládky z tresky

(15 hlasů)
30min
869 kJ

Treska na zelenině

(17 hlasů)
60min
345 kJ

Plněná treska

(18 hlasů)
50min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s rozinkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat